Wij zorgen voor morgen

Wat als je dubbel plooien voor je cliënt resulteert in een hernia ?

Prevoca Office

Wist je dat Precura ook oplossingen biedt om jou en je collega’s op kantoorniveau nog beter te beschermen?

Onze producten zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van jouw kantoor, tegen een voordelige premie.

Ze vormen een waardevolle aanvulling op je bestaande dekking.

Waarom bespreek je het niet met je collega’s en neem je vervolgens contact met ons op via [email protected] of 02/304.11.11

BLOED GEVEN SPAART LEVENS

De bloedvoorraad in Vlaanderen staat voor het eerst dit jaar onder druk. Vooral bij de negatieve bloedgroepen is er een vroegtijdige eindejaarsdip te merken. Rode Kruis-Vlaanderen doet een oproep aan donoren om tijd in te plannen voor een donatie.

Rode Kruis-Vlaanderen maakt zich zorgen omdat er nu al bloed gerantsoeneerd wordt voor bloedgroepen B negatief, O negatief en AB negatief. “We kunnen op dit moment voor die bloedgroepen maar de helft van het bloed leveren ten opzichte van wat de ziekenhuizen vragen. Uiteraard beschikken de ziekenhuizen ook nog over eigen, kleine voorraden, maar het is duidelijk dat deze situatie niet lang meer mag duren”, zegt Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. “Daarom lanceren we een warme oproep aan heel Vlaanderen om de komende weken bloed te komen geven. Je doet er een heel goede daad mee: je redt namelijk mensenlevens.” Wie bloed wil geven, kan een afspraak maken via rodekruis.be/bloed, of telefonisch via het gratis nummer 0800 777 00.

Bron Bloedvoorraad in Vlaanderen onder druk, negatieve bloedgroepen worden gerantsoeneerd – De Specialist

Een simpele banaan: zoveel troeven voor jouw gezondheid

Bananen, je vindt ze een gans jaar door in de winkel. In tegenstelling tot wat mensen vroeger wel eens dachten, is het eten van een banaan erg gezond. Ze zijn betaalbaar, geliefd om hun zoete smaak en tevens goed voor de gezondheid. Een banaan is een gezonde snack en tussendoortje.

Een enkele banaan bevat slechts 90 calorieën en heeft een prima voedingswaarde: per 100 gram bevat het ongeveer 360 mg kalium en 2,6 g voedingsvezels. Ook vitamine B6 en vitamine C zitten er in.

Haar gezondheidsvoordelen zijn onder andere :

Een banaan verbetert de spijsvertering:

De vele vezels zorgen ervoor dat constipatie wordt tegengegaan en zorgen zo voor een gezonde spijsvertering en darmflora.

Superfood voor duursporters

De vrucht bevat een heleboel vitaminen, mineralen en kalium. Kalium heeft een positief effect op de conditie van hart- en bloedvaten: het maakt de spieren sterker en bevordert het herstel na een stevige work-out. Duursporters eten regelmatig bananen en weten dat geen enkel energiedrankje hier tegenop kan. De natuurlijke suikers geven een forse energieboost en voorzien de sporter voor een lange tijd energie.

Rijk aan vitamine C

Vitamine C versterkt ons immuunsysteem en versnelt de wondgenezing. Zo voorziet een kleine banaan ons voor liefst 33 procent van onze dagelijkse behoefte aan vitamine.

Bron : Een simpele banaan: zoveel troeven voor jouw gezondheid