Een dekking voor financiële beroepen

Een dekking voor financiële beroepen.

Als beoefenaar van een financieel beroep kan je bij Precura zowel als individu, als kantoor of als deel van een collectiviteit een verzekering afsluiten.

Collectieve polis

 

De collectieve polissen Prevoca en Prevoca Office zijn op maat van jouw specifieke behoeften. Je geniet zo van een collectieve interessante premie en vereenvoudigde aansluitingsformaliteiten. Bovendien is er geen leeftijdsgrens om te kunnen aansluiten en kunnen ook hospitalisatiedagen binnen de carenzperiode worden vergoed.

 Prevoca polis

Prevoca

De collectieve inkomensverzekering Prevoca geldt tot op heden onder meer voor de leden van FEDABB en biedt een basiswaarborg van 150 euro bruto per dag, ofwel zo’n 3.750 euro bruto per maand. Een accountmanager van precura bekijkt graag de mogelijkheden van een uitbreiding van deze waarborg met 25 euro tot een totale maximale dagvergoeding van 300 euro bruto per dag bovenop de basiswaarborg. Ben je langer dan een jaar volledig arbeidsongeschikt, dan geldt er een stijgende rente van 2,5%.
Bij een graad van 65% arbeidsongeschiktheid worden de dagvergoedingen volledig uitbetaald. Tussen 25% en 65% arbeidsongeschiktheid gaat het om evenredige uitkeringen.

Prevoca Office

Prevoca Office speelt in op de noden van maatschappen, groepspraktijken en associaties en biedt hen het ideale instrument om voor alle partners en medewerkers van het kantoor een aangepaste dekking gewaarborgd inkomen te voorzien.

De verzekerde dagvergoeding bedraagt minimum 50 euro per dag met een totale maximale dagvergoeding van 500 euro. Als groep kies je zelf hoeveel iedereen binnen de organisatie ontvangt. Zo kan je bijvoorbeeld voor stagiairs, zelfstandigen of partners-eigenaars een verschillende dagvergoeding voorzien. Ook de loontrekkenden in je organisatie kunnen in deze verzekering worden opgenomen.

Is je beroepsvereniging of sectorfederatie al aangesloten bij Precura, dan kan je via Prevoca Office een bijkomende polis aangaan met je maatschap, groepspraktijk of associatie.

Prevoca Office

Individuele polis

 

Heeft jouw beroepsberoepsvereniging of sectorfederatie een samenwerking met Precura, dan kan je als individu kiezen uit onze drie individuele polissen arbeidsongeschiktheid of een combinatie aangaan.

Dankzij deze individuele polissen geniet je van een marktconforme premie, heb je een ruime keuze aan carenzperioden, ben je tot je 65 of 67 jaar verzekerd en geldt er een wereldwijde dekking.

Precura (zonder vennootschap) & Precura Pro (met vennootschap)

Precura (zonder vennootschap) & Precura Pro (met vennootschap)

Via de verzekering Precura of Precura Pro heb je de touwtjes zelf in handen. Zo bepaal je zelf het bedrag van je verzekerde rente met een minimum van 2.500 euro en een maximum van 12.500 euro per maand.
De hoogte van de uitkering hangt af van de graad van arbeidsongeschiktheid.

Precura Pro Omzetverzekering

Voor zelfstandigen die slechts een beperkt loon opnemen uit hun vennootschap biedt de Precura Pro Omzetverzekering de ideale aanvulling op hun individueel gewaarborgd inkomen. Zo leg je een maximale bescherming op je inkomen bij arbeidsongeschiktheid.
Je bepaalt zelf de hoogte van de verzekerde rente, weliswaar binnen de vermelde grens van 60% van de omzet van je vennootschap, min de reeds verzekerde rente. Let wel: de uitgekeerde dagvergoedingen, in combinatie met eventuele andere professionele vervangingsinkomens, mogen nooit het normale bruto beroepsinkomen voor een vergelijkbare periode overschrijden.
Als zaakvoerder ben je de contractueel verzekerde en zorg je ervoor dat tijdens een langere periode van werkonbekwaamheid je inkomen op peil blijft en het voortbestaan van je vennootschap gegarandeerd is. Het is de vennootschap die de omzetverzekering aangaat en de uitgekeerde dagvergoedingen ontvangt. Deze zijn door de vennootschap fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten.

Precura Pro Omzetverzekering

Vraag hier jouw simulatie aan

Benieuwd welke dagvergoeding je krijgt in geval van een langdurige arbeidsongeschiktheid? Dat bedrag varieert volgens jouw beroep en inkomen. Je bepaalt zelf je waarborg en op basis van een aantal parameters wordt de premie bepaald. Een verzekering gewaarborgd inkomen is dan ook altijd op maat. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Simulatie aanvragen

Vragen? Onze experts staan voor jou klaar.

Peter Van der Speeten (NL)
02 304 11 01
[email protected]
Géraldine Jacobs (FR)
02 304 11 02
[email protected]