Wij zorgen voor morgen

Artificial Intelligence – the next big thing!?

Betreed de verbazingwekkende wereld van kunstmatige intelligentie, waar technologie en menselijk vernuft samenkomen. En nu is er een nieuwe podcast die je meeneemt op een boeiende reis door dit grensverleggende terrein: De AINOUTEN. Ontdek de laatste AI-trends, baanbrekende toepassingen en intrigerende discussies over de impact van AI op ons leven. Luister naar boeiende interviews met experts en krijg inzichten die je zullen inspireren en uitdagen.

Podcast : De AIONAUTEN (spotify)

Precura, wij zorgen voor morgen

Ook de juridische wereld kijkt reikhalzend uit naar het zomerverlof. Net als in veel andere sectoren, is de werkdruk hoog en de vakantie meer dan welkom, in de hoop om even ’tot rust’ te kunnen komen. Internationale studies tonen aan dat dat steeds moeilijker is. Zo gaf een derde van de advocaten in een Europese studie* aan dat het werk een negatieve impact heeft op hun welzijn. Bovendien lijkt het topic moeilijk bespreekbaar in de juridische sector: 41% van de respondenten gaf aan mentale problemen niet te kunnen bespreken in hun professionele omgeving, omdat men een negatieve impact op hun carrière vreest.

Ook bij Precura zien we de voorbije jaren een stijging van het aantal arbeidsongeschiktheden met een psychologische component, in het bijzonder burn-out-gerelateerde problemen. Daarom willen we zowel kantoren als advocaten in de toekomst beter begeleiden in zowel de preventie als de aanpak van dergelijke problemen. Naast onze samenwerking met Rehalto versterkten we het team met arbeidspsycholoog Rien Vanyzere. Hij adviseert de artsen van Precura bij schadedossiers met psychologische component, en zal aan de leden ondersteuning bieden bij het vermijden van en omgaan met psychologische problemen op het werk.

Bron* : https://www.ibanet.org/

Smeren is de boodschap!

Het aantal mensen met huidkanker is de laatste jaren fors toegenomen. In minder dan 20 jaar tijd is het aantal jaarlijkse nieuwe gevallen in België gestegen van iets meer dan 11.000 (in 2004) naar meer dan 43.000 (in 2018, bron: kankerregister). Dit is voornamelijk toe te schrijven aan het toegenomen aantal zonvakanties, meer straling omwille van de aantasting van de ozonlaag, het onvoldoende beschermen bij activiteiten in de zon en het gebruik van de zonnebank. Hoewel huidkanker relatief gezien een laag sterftecijfer kent, sterven jaarlijkse nog steeds tientallen patiënten aan huidkanker. Vooral melanoom, de meest agressieve huidkanker, zorgt voor deze mortaliteit. Vergeet dan zeker niet om je goed in te smeren en geef de voorkeur aan geëtiketteerde producten met minerale filters. Het dragen van kleding en een zonnebril zijn ook de beste manieren om jezelf tegen de zon te beschermen. Fijne vakantie!