Wij zorgen voor morgen

Langdurige Arbeidsongeschiktheid – nieuwe cijfers van het RIZIV.

Mentaal welzijn is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het nieuws. Onder meer het RIZIV kwam recent met een laatste update van de cijfers tot en met 2021. Via deze link kan u de volledige studie lezen. Ook precura ziet een stijgend aantal leden geconfronteerd worden met een langdurige uitval ten gevolge van problemen met het mentale welzijn. Daarom hebben we ons team van adviserende artsen vanaf 1 maart met een psycholoog versterkt.

Door deze versterking van ons team van medische professionals werken we nog actiever aan het bevorderen van het mentale welzijn. Dit op zowel op proactieve basis als bij re-integratietrajecten. Hierover later meer. Houd onze nieuwsbrief dus in de gaten voor verdere updates.

Lage rugpijn? Bewegen helpt!

Lage rugpijn is heel vervelend, maar verdwijnt meestal spontaan na enkele dagen of weken. Wie last heeft van lage rugpijn, wil natuurlijk geholpen worden. Het beste middel tegen rugpijn is blijven bewegen! Maar het plaatje is voor je arts meestal ook duidelijk zonder medische beeldvorming.

Bovendien maken röntgenfoto’s en CT-scans gebruik van ioniserende straling die bij overmatig
gebruik de gezondheid kan schaden. In de uitzonderlijke gevallen waarbij een radiologisch onderzoek toch aangewezen is, zal de arts je doorverwijzen en zal dit onderzoek kaderen in een groter plan van aanpak. Neem dus alleen een scan als het niet anders kan.

Meer informatie vindt u via deze link.

Tournee Minerale is alweer voorbij

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. In 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat nogal wat risico’s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag. Vanaf de eerste editie was het enthousiasme voor Tournée Minérale enorm: meer dan 120.000 Belgen schreven zich in. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen…

Dat er goede redenen zijn om een maand geen alcohol te drinken is duidelijk. Dat zijn trouwens geen loze woorden. UGent deed een onderzoek bij de deelnemers van vorig jaar. 9 op de 10 zei minstens één van de voordelen ervaren te hebben.

Meer weten: www.tourneeminerale.be

Gewijzigde Privacyverklaring

Onze privacyverklaring werd geüpdatet.

Via de knop hieronder vindt u de laatste nieuwe versie.