Investeren in financiële gemoedsrust via een gewaarborgd inkomen

Stel je voor: je geraakt verwikkeld in een ongeval en bent voor langere tijd arbeidsongeschikt. Of je krijgt de diagnose van een oncologische aandoening waardoor een langdurig herstel nodig is. Ook een burn-out of een depressie – ziektes van de 21ste eeuw – brengen werkonbekwaamheid met zich mee. Niet al te surrealistisch, toch? Of je nu zelfstandig ondernemer bent of een intellectueel beroep uitoefent, een verzekering gewaarborgd inkomen biedt je financiële gemoedsrust.

Wist je dat 1 op 4 ondernemers voor langere tijd buiten strijd is in zijn of haar professionele carrière? In dat geval val je dan wel terug op het sociale verzekeringsstelsel, maar met gemiddeld 1.000 euro bruto per maand geeft die onvoldoende garanties om voor jou en je gezin om jullie levensstandaard te behouden. En laat een goede levensstandaard nu net een vereiste zijn voor een vlotter herstel en een snellere hervatting van je activiteiten. Via een gewaarborgd inkomen kan je op beide oren slapen.

Vervangingsinkomen

Van juridische, (para)medische en financiële tot de vrije en administratieve beroepsbeoefenaars, allemaal vinden ze bij precura een verzekeringspartner in gewaarborgd inkomen. Kortweg gaat het om een vervangingsinkomen waarop je een beroep kan doen wanneer je door ziekte of een ongeval langdurig buiten strijd bent.

Het gewaarborgd inkomen wordt maandelijks overgemaakt na een aangifte van arbeidsongeschiktheid bij de medische dienst van precura. Daar worden de medische documenten geanalyseerd door drie adviserende artsen die tevens persoonlijk voor je klaar staan met een luisterend oor. Wordt de werkonbekwaamheid erkend, dan treedt de verzekering in werking.

Bovendien is de verzekering gewaarborgd inkomen helemaal op maat, zowel op maat van je beroep als op maat van je persoonlijke wensen. “Jij beslist wat je wil verzekeren, welke premie je daartegenover zet en dus ook welke dagvergoeding je krijgt”.

Focus op herstel

De verzekering gewaarborgd inkomen is meer dan een maandelijkse financiële tegemoetkoming. Precura stelt hier ook een brede dienstverlening tegenover. “Zo bied ik als Disability Case Manager administratieve ondersteuning. Zo zijn er maandelijks verlengingsattesten nodig, zeker in het begin. Daarin reik ik onder meer een helpende hand uit. Op die manier hoeft de verzekerde zich enkel te focussen op zijn of haar herstel. Verder bieden we therapeutische hulp aan via een professioneel netwerk van psychologen.”

Benieuwd hoe jouw verzekering gewaarborgd inkomen eruit kan zien?
Contacteer één van onze experts Peter Van der Speeten (02 304 11 01 – NL) of Géraldine Jacobs (02 304 11 02 – FR) .